Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

Maandag 5 juni 2017 - 2e Pinksterdag - organiseren Landschap Overijssel en By Mölle de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats De Horte. Met tal van leuke activiteiten op dit unieke landgoed.

Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom.

Buitenplaats de Horte is een bijzonder landgoed vlakbij Dalfsen. Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma voor jong en oud. Zo kun je je opgeven voor een excursie met gids. Ook zijn er twee wandelroutes uitgezet. Voor volwassenen is er een wandeling van 5 km met verhalen over de natuur en cultuur van De Horte. Voor kinderen is er een beleef-tocht van 2,5 km met tal van leuke weetjes. De wandelroutes zijn gratis af te halen op het terras in de historische boomgaard van De Horte. Hier kun je ook een kopje koffie of thee drinken vanuit de Italiaanse koffie-kar met taart uit de streek. Bijzonder is dat Buitenplaats de Horte nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Verscholen tussen de bomen ligt 't Witte Huis, een historisch pareltje uit begin 1900 dat diende als biljartkamer voor de landheer. Bijzonder erfgoed en recent ingericht als fijne buitenplek om te logeren. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de graslanden bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Met wat geluk zie je hem door de gracht zwemmen.

Excursies: 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Graag vooraf aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl of via 0529-401 731 Adres: Buitenplaats De Horte: Poppenallee 39, 7722 KW Dalfsen Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl en www.bymolle.com

« Terug naar nieuws