De stand van de zon

De stand van de zon

De stand van de zon

Binnengekomen verzoek:
“Ik zou graag van iedereen die in 2012 is begonnen met zonnepanelen en destijds wekelijks de stand doorgaf, de huidige stand willen weten. Hiermee kan vergeleken worden of de jaarlijkse opbrengst de verwachtingen heeft waargemaakt. Ik heb al een excel template klaar waar ik de gegevens in kan zetten, maar ik heb de e-mail adressen van 2012 (toen veel mensen overstapten op xs4all) niet meer.” Aldus Rien Zwerink.

Hierbij dus een oproep om de zonnepanelenstand en bijbehorende datum door te mailen: rienzwerink@xs4all.nl

Hij heeft met de hem bekende gegevens al prachtige grafieken uitgewerkt. 

Uitleg zonnepanelen overzicht:

Oranje kolom is de opbrengst van iemand tov de verwachte opbrengst. Is deze 1,00 dan is opbrengst precies gelijk aan de verwachting. Lager dan 1, dan blijft de opbrengst achter. Blauwe dot geeft aan hoe veel maanden gegevens is gebruikt. Om een goede weergave te kunnen doen was minimaal 12 maanden gegevens nodig. Op vertikale as, rechts, staat aantal maanden weergegeven wwarvan informatie bekend is.

In deze grafiek staan dus de gegevens van 2010 tot 2012.

Overzicht verwachtte opbrengst zonnepanelen-werkelijke opbrengst

Eerste jaar was verhouding 1,16.

Na 6 jaar is jaarlijkse gemiddelde: 1,08 (groene kolom).

Verwachte opbrengst was 2949 kwh per jaar, en werkelijke opbrengst is 2949*1,08=3179 kwh

In grafiek hieronder komt de info te staan met de huidige -aan te leveren- gegevens. De gegevens van Rien Zwerink zijn er al in verwerkt. 

Overzocht verwachte en werkelijke opbrengst zonnepanelen Hoonhorst

Ook benieuwd of de panelen aan de verwachtingen voldoen? Stuur een mail naar Rien zodat de opbrengst in de grafiek opgenomen kan worden. Zeker de moeite waard.  

« Terug naar nieuws