Dorpsdeelauto Hoonhorst aanwezig bij opening elektrisch oplaadpunt Raalte

Dorpsdeelauto Hoonhorst aanwezig bij opening elektrisch oplaadpunt Raalte

Dorpsdeelauto Hoonhorst aanwezig bij opening elektrisch oplaadpunt Raalte

Vanochtend heeft wethouder Jacques van Loevezijn uit Raalte het elektrisch laadpunt op het parkeerterrein aan de Schapenstraat in Raalte geopend. Door het aansluiten van de elektrische ‘dorpsdeelauto’ uit Hoonhorst werd het elektrische oplaadpunt geopend. Deze elektrische auto rijdt iedere woensdag van Hoonhorst naar Raalte om met ouderen de markt te bezoeken. Vrijwilliger Gerard Holterman kwam vanochtend met een volle dorpsdeelauto in Raalte aan. 

Jacques van Loevezijn gaf aan dat hiermee een mooie verbinding is gemaakt op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.
De opening was in bijzijn van raadslid Harry van Kampen die de afgelopen jaren nauw betrokken was bij de aanleg van de elektrische oplaadpunten. Naast het laadpunt in Raalte is inmiddels ook een elektrisch laadpunt gerealiseerd op het Dorpsplein in Heeten.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wint meer en meer aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen voor een volledig elektrische auto of een plug-in-hybride. Het aantal elektrische auto’s en plug-in-hybrides is enorm gestegen het afgelopen jaar. In 11 maanden tijd is de vloot verdrievoudigd van 6.300 naar 19.000 duurzame voertuigen. Het komende jaar zal de toename doorzetten nu ook andere merken met een groot aantal modellen op de markt komen. Met name leaserijders (ondernemers en ZZP’ers) zijn vanwege de lage bijtelling snel geneigd om over te stappen.


Oplaadpunten

Het aantal oplaadpunten stijgt op dit moment minder snel dan dat er elektrische auto’s bij komen. Het aantal laadpunten is in dezelfde 11 maanden met 23 procent gestegen naar 3434 openbare laadpunten.
Er wordt daarom al gewaarschuwd voor een tekort aan oplaadpunten. Op dit moment zijn veel gemeentes waaronder ook Raalte, bezig te onderzoeken hoe we hier op moeten inspelen. Op het gebied van oplaadpunten staan de ontwikkelingen niet stil. Zo zien we steeds meer snellaadpunten.

« Terug naar nieuws