Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

In het eerste filmpje van Duurzaam Hoonhorst uit 2010 was hij al in beeld: de dorpsmoestuin. In de tussentijd is er wel over gesproken maar tot het echte spit-, schoffel- en oogstwerk kwam het nog niet. Er  zijn nu een aantal enthousiaste Hoonhorsters die graag de handen uit de mouwen willen steken om zo’n gemeenschappelijke tuin echt uit de grond te stampen.

Er zijn ideeen te over, want zo’n gemeenschappelijke tuin brengt natuurlijk meer op dan wat het land biedt. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samen werken, ontspannen (groene fitness) en genieten van het buiten bezig zijn, kortom een plek voor jong en oud. Met een gezamenlijke fruit en/of moestuin heb je altijd verse groenten in de buurt. Er valt al doende heel wat te leren over groente, fruit, de natuur en meer.
Rondom de tuin kan van alles georganiseerd worden: misschien een kook-eetclubje met de buren? Kortom een prachtig groen, gezond, gemeenschappelijk en gezellig project. En lekker concreet: er is een lap grond net buiten het dorp beschikbaar.

Hoonhorsters die graag mee willen denken en werken zijn van harte welkom. Stuur even een mail naar info@duurzaamhoonhorst.nl of neem contact op met Antje Kingma (0529) 401878.  

« Terug naar nieuws