Elektrisch vervoer?

Elektrisch vervoer?

Elektrisch vervoer?

De komende jaren zullen we steeds vaker elektrische auto’s gaan zien. In welk tempo is niet bekend, daar verschillen de experts over. Mogelijk al 1 miljoen in 2020 (over 4 jaar) volgens Technische Universiteit Eindhoven. Onzeker, echter dat er meer komen mag duidelijk zijn. Hieraan gekoppeld is de infrastructuur met onder andere de elektrische laadpalen om de accu’s bij te laden. Ook dat kan op verschillende manieren gaan ontwikkelen. Bijvoorbeeld via een zogenaamde openbare laadpalen zoals die op het dorpsplein staat, via snel-laden langs de snelweg (bijvoorbeeld bij Heerde via FastNed) of gewoon thuis via het “stopcontact”.

Om ons als dorp voor te bereiden op het elektrische autorijden en de vraag naar eventueel meer openbare laadpalen, willen we graag inventariseren hoeveel volledige elektrische of plug-in auto’s er nu eigenlijk al zijn in Hoonhorst en omgeving. Wilt u ons een mail sturen als u een volledige of plug-in elektrische auto heeft of binnenkort krijgt? Dit kan via info@duurzaamhoonhorst.nl

Samen met de provincie Overijssel, de gemeente Dalfsen en Plaatselijk Belang is Duurzaam Hoonhorst bezig om te kijken hoe het vervoer in de toekomst voor een kleine plattelandskern als Hoonhorst eruit kan zien. Op dit moment overleggen we gezamenlijk over oplossingen voor maatwerk als het gaat om vervoer van, naar en in Hoonhorst en ook dat allerlei bestaande vervoerssystemen beter op elkaar worden afgestemd.
Wil je meedenken en doen, neem dan contact op met Antje Kingma, (0529) 401878, info@duurzaamhoonhorst.nl

« Terug naar nieuws