Expositie Wim Schrijver in Anjerpunt Hoonhorst

Expositie Wim Schrijver in Anjerpunt Hoonhorst

Expositie Wim Schrijver in Anjerpunt Hoonhorst

In de maanden november en december exposeert Wim Schrijver uit Hoonhorst schilderijen in Anjerpunt Hoonhorst/zaal Kappers.

Wim is al vanaf zijn LTS opleiding met verf in de weer. Tien jaar geleden is hij begonnen met, zoals hij zelf zegt, schilderen met een klein penseel, eerst met acrylverf, later met olieverf. Op een open dag bij Art Partout in Deventer werd hij gegrepen door de fijnschildertechniek. Hij volgde daar cursussen en begon op kleine paneeltjes met bessen, appels, een roos, kersen, en dergelijke. De te beschilderen paneeltjes werden steeds groter en na zes jaar kan Wim terugkijken op een veelheid aan verschillende werkstukken, met stillevens, dieren, natuur en vrije opdrachten. En Wim is nog steeds bezig zijn werk te verbreden: dit cursusjaar richt hij zich bij Art Partout op portretschilderen. Wim: “zo zie je maar weer, iedereen kan leren schilderen”.

Wim laat in het Anjerpunt zijn schilderijen in olieverf zien, zowel stillevens, dieren, als ook natuur en landschappen, o.a. uit de omgeving van Hoonhorst. Wim heeft eerder geëxposeerd bij het Boskamp in Dalfsen, bij Molen Fakkert, in de Dorpshuiskamer van Hoonhorst en op de Dalfser kunstmarkt.

 

Wim Schrijver is geboren en getogen in het Vechtdal. Hij vindt het Vechtdal één van de mooiste gebieden van Overijssel. Hij voelt zich zeer betrokken bij het Vechtdal, met name met de natuur en de cultuurhistorie ervan. Hij is op meerdere fronten actief voor en in het Vechtdal: Werkgroep Hoonhorst en werkgroep DNA van Historische Kring Dalfsen, verslaggever van Dalfsennet en auteur voor het magazine Dalfsennet. Daarnaast verzorgt hij regelmatig wandelingen door het Sterrenbos, de Marswetering en De Horte.

Openingstijden expositie op ma t/m wo van 13.30 tot 17.00 u, op do t/m zo van 10.00 tot 17.00 u.

« Terug naar nieuws