Geen bus straks meer in Hoonhorst?

Geen bus straks meer in Hoonhorst?

Geen bus straks meer in Hoonhorst?

In maart vindt de besluitvorming in Provinciale Staten over de herijking OV-tactiek plaats.  Dan wordt duidelijk hoe ingrijpend de bezuinigingen in het openbaar vervoer in Overijssel zullen zijn. 

De provincie heeft de laatste paar jaar een exploitatietekort van 8 miljoen euro per jaar op het openbaar vervoer. Om dit tekort structureel weg te kunnen werken is een pakket aan maatregelen voorgesteld, passend bij de aangescherpte visie op het ov-beleid. 

Een aanzienlijk deel van de bezuinigingen lijkt te worden gezocht door het voorzieningenniveau omlaag te brengen. Dit zal betekenen dat op veel plekken waar nu nog een bus rijdt, in de toekomst geen bus meer zal rijden. Het aanvullende net en parallele buslijnen dreigen te verdwijnen en daarmee dus ook buslijn 167 die door Hoonhorst rijdt. 

het verdwijnen van de buslijn in het dorp heeft met name impact voor scholieren en ouderen. Hun mobiliteit wordt hierdoor een stuk minder, helemaal omdat de kans groot is dat ook de Regiotaxi wordt opgedoekt. 

Wel wil de provincie de eerste jaren een bedrag van 1 miljoen euro uittrekken om plaatselijke alternatieven van de grond te krijgen. Gedacht moet dan worden aan o.a. buurtbussen maar ook deelauto's. Alvast een goed moment om nu al na te denken over de consequenties van het eventuele vervallen van de buslijn zodat we tijdig over alternatieven kunnen nadenken. En het dorp kennende lopen we daar vast in voorop. We beschikken immers al over een elektrische dorpsdeelauto. 

Omdat dit voor Hoonhorst een belangrijk onderwerp is, zullen we u op hoonhorst.nl op de hoogte houden over de ontwikkelingen. Wordt vervolgd!

« Terug naar nieuws