Glasvezel in Hoonhorst en buitengebied?

Glasvezel in Hoonhorst en buitengebied?

Glasvezel in Hoonhorst en buitengebied?

De plannen van Breedband Plus (de samenwerking tussen Stichting Breedband Internet Buitengebied gemeente Dalfsen en Nieuwleusen Synergie) worden steeds concreter. Bij zowel de gemeente Dalfsen als ook bij de provincie Overijssel wordt het initiatief om tot glasvezel te komen erg positief ontvangen. Breedband Plus stelt zich ten doel om breedband internet mogelijk te maken en omvat de gehele gemeente Dalfsen met uitzondering van de kernen Dalfsen en Lemelerveld. Hier heeft Reggefiber al glasvezel aangelegd. Dus Breedband Plus richt zich ook op Hoonhorst en het buitengebied van Hoonhorst. Stel je voor: glasvezel tot in jouw woning, jouw bedrijf of jouw boerderij! Internet snelheden die gigantisch hoog zijn, klaar voor de toekomst! 

Breedband Plus werkt nu een plan uit waaruit ook zal blijken tegen welke voorwaarden glasvezel wordt aangelegd. Denk hierbij vooral aan de abonnementskosten (maandelijks) en de eenmalige aansluitkosten. Wanneer deze rekensommen bekend zijn kan de vraagbundeling starten en de aanvraag voor subsidie bij de provincie. Breedband Plus denkt in december al met de vraagbundeling te kunnen starten! De vraagbundeling moet per dorp worden geregeld. Hoonhorst zoekt hiervoor ongeveer 8 vrijwilligers die willen helpen om glasvezel en breedband internet te promoten en om inwoners te wijzen op de vele voordelen en hun enthousiast te maken. Want per dorp wordt gekeken of er voldoende inwoners gebruik willen maken van glasvezel. Zijn de aantallen te laag, dan komt er geen glasvezel. 

Wil je op de een of andere manier een bijdrage leveren aan glasvezel in Hoonhorst, meld je aan! Stuur een mail aan timo@duurzaamhoonhorst.nl

« Terug naar nieuws