Hoonhorst 9 november op TV

Hoonhorst 9 november op TV

Hoonhorst 9 november op TV

Terwijl het in het hele land pijpenstelen regende, beleefde Hoonhorst op 16 oktober een stralende opnamedag. De cameraploeg van Ons Huis Verdient van RTL4 liep een lange middag door en rondom Hoonhorst. De eerste opname was bij de woning van Timo Veen. Hij vertelde over Duurzaam Hoonhorst en zijn eigen woning. Dit is één van de zeldzame energieleverende woningen in het land. De woning heeft geen gasaansluiting, alles gaat elektrisch. Warmte komt via drie warmtepompen en stroom via de zonnepanelen op het dak.

Vervolgens werd het bladmulch-project van de Hoonhorster boomkwekers Herco Veldhuis en Vincent Overgoor in beeld gebracht. Kinderen harkten fanatiek vrijwillig, als echte filmsterren, de herfstbladeren bij elkaar en de dorpsauto en aanhanger werden gebruikt om het blad af te voeren. De kwekers lieten zien hoe ze het blad met de door henzelf ontworpen BMW (bladmulchwagen) tussen de opgroeiende boompjes verdelen.

Hoonhorster houtsnippers werden in de dorpsCV gestort (met bijna de mobiele kleine filmcamera die voorop de schovel van Van Lenthe was bevestigd erbij) en de cameraman flimde geduldig de rustig brandende dorpskachel.

Her en der werd er een zonnepaneel gefilmd en het project Buurkracht werd op film vastgelegd. Al met al waren velen een hele middag –met prachtig weer- druk voor 2 minuten film.

Benieuwd wat er van al het filmmateriaal is overgebleven? Kijk dan 9 november naar “Ons huis verdient het” op RTL4 om 16.30 uur.

« Terug naar nieuws