Hoonhorst in de boeken

Hoonhorst in de boeken

Hoonhorst in de boeken

Onlangs togen onze penningmeester Jannet Kroes bijgestaan door voorzitter Timo Veen met een krat met ordners onder de arm naar de account voor de financiële controle van de projecten van Duurzaam Hoonhorst. De Provincie Overijssel, die de subsidie aan Duurzaam Hoonhorst verstrekte, wenst na het verstrijken van de einddatum een verklaring rond de getrouwheid van de financiële overzichten.

Vanaf 2010 tot 2015 heeft Jannet alle financiële boekingen verzorgd voor Duurzaam Hoonhorst. Een hele klus om alle projecten duidelijk en met de juiste verantwoording in kaart te brengen. Maar liefst 11 ordners met nota’s en bankafschriften én een stick met de volledige boekhouding daarop werden eind maart aan Johnny Blankvoort (Flynth) uitgereikt. Flynth is bekend met de subsidieregels van de Provincie Overijssel en zal alle stukken doornemen om uiteindelijk een zogenaamde ‘beoordelingsverklaring’ te kunnen afgeven. Na de zomer hopen we de verklaring te ontvangen.

Met deze handeling naderen we de eindfase van de grote projecten die vanuit de subsidiepot gerealiseerd konden worden. Een deel is gebruikt om projecten te financieren, een deel is gebruikt om projecten aan te jagen en een deel is gebruikt voor projecten die geld genereren (zoals de dorps-CV, warmteleveringsinstallaties en de huur van zonnepanelen).  Door deze laatste projecten kan Duurzaam Hoonhorst ook de 2e fase in; er zijn nog middelen om de 4-G’s van Duurzaam Hoonhorst(groen, gemeenschappelijk, gezond en gezellig) ook in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen, zij het op wat kleinere schaal.

« Terug naar nieuws