Hoonhorst zegt anders DAG tegen afval

Hoonhorst zegt anders DAG tegen afval

Hoonhorst zegt anders DAG tegen afval

Het is even opletten: het afvalophaalrooster van de Rova is met ingang van dit jaar veranderd. Niet alleen kleuren de straten van het Hoonhorster grondgebied op andere dagen blauw, oranje, grijs of groen, maar ook de ophaalfrequentie van de ‘oranje’ container is veranderd. Werd deze in 2014 nog eens in 2 weken geleegd, met ingang van dit jaar is dat eens per 4 weken.

Deze wijziging is een bewuste keuze van Rova en de Gemeente Dalfsen. Bij de invoering van de oranje container bij andere gemeentes werd vanaf het begin af aan deze eens in de 4 weken geleegd en dit bleek daar prima te voldoen. Vervolgens heeft men in Hoonhorst gekeken hoe vol de oranje containers aan de straat werden gezet. In 2014 zijn immers de soorten afval die erin mochten gewijzigd. Hout, kleine elektrische apparaten en kleding bijvoorbeeld mochten in 2013 nog wel in de oranje container. Vanaf 2014 is de oranje container alleen nog bestemd voor plastic, blik en sap- & zuivelpakken. Het bleek bij een steekproef dat in 2014 het merendeel van de Hoonhorster containers halfvol aan de straat werden gezet.
Kortom: uit efficiëntie overwegingen is besloten om in Hoonhorst, net als in de rest vd Rova-gemeentes het ophaalschema naar eens in de 4 weken te wijzigen.

Over het algemeen geeft dat geen problemen, maar voor bijvoorbeeld grotere gezinnen kan de container voor eens in de 4 weken te krap zijn. Afval klein maken (aanstampen) en nog eens goed kijken of er geen afval bij zit dat er eigenlijk niet in hoort wil nog weleens helpen. Mocht ook dat geen soelaas bieden dan is het mogelijk een tweede oranjecontainer aan te vragen bij de Rova. Vanuit de Rova is aangeven dat het nieuwe ophaalschema na 3 maanden geëvalueerd zal worden.

« Terug naar nieuws