Parkeren op het trottoir in de Koelmansstraat

Parkeren op het trottoir in de Koelmansstraat

Parkeren op het trottoir in de Koelmansstraat

Het parkeren in de Koelmansstraat is een regelmatig terugkerend item. Mag er nu wel of niet op het trottoir geparkeerd worden? Op de gemeentelijke informatieavond vorig jaar is door de gemeente een reactie hierop gegeven. 

Parkeren op het trottoir niet toegestaan

Het parkeren van auto's op het trottoir is niet toegestaan. Men riskeert dan ook een boete als door de Politie of BOA geconstateerd wordt dat een of meerdere auto's geheel of gedeeltelijk op het trottoir geparkeerd staan. Het is overigens wel toegestaan om op de rijbaan te parkeren

Rijden over het trottoir

Het trottoir van de Koelmansstraat is aan een zijde voorzien van een overrijdbare trottoirband. Dit is uit praktische overwegingen gedaan. Wanneer twee brede voertuigen elkaar moeten passeren is de rijbaan hier niet breed genoeg en kan worden uitgeweken over het trottoir. Dit is in principe geen wenselijke situatie want feitelijk mag natuurlijk niet over het trottoir worden gereden. Maar aangezien de ruimte beperkt is en met name landbouwvoertuigen steeds groter worden kan het soms niet anders. Dit betekent natuurlijk wel dat heel goed geanticipeerd moet worden op kwetsbare voetgangers die zich ook op het trottoir bevinden. 

« Terug naar nieuws