meld je aan voor de reanimatiecursus in Hoonhorst

meld je aan voor de reanimatiecursus in Hoonhorst

meld je aan voor de reanimatiecursus in Hoonhorst

Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Schrijf u in voor een reanimatiecursus zodat u weet wat u moet doen!
Binnenkort wordt in Hoonhorst een reanimatiecursus gegeven. Wilt u ook leren reanimeren, meld u dan vóór 29 september aan.

Als Plaatselijk Belang Hoonhorst vinden wij het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen kunnen reanimeren. Daarom betalen wij de kosten van deze cursus als u in Hoonhorst of omgeving woont. Ook de jaarlijkse herhalingsles vergoeden wij voor mensen die zich opgeven voor het SMS-alert van Hartslagnu.
De cursus bestaat uit 2 avonden van 2 uur waarin u uitleg krijgt en door oefening op een pop leert hoe u moet reanimeren en hoe u daarbij de AED kunt gebruiken. De cursus wordt eind oktober/ november gegeven in De Potstal. Maximaal 12 mensen kunnen deelnemen. Als er meer dan 12 opgaves zijn, wordt er een extra groep gepland.

Ook voor jongeren
Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Vooral jongeren roepen we op om deel te nemen aan de cursus. Tijdens het sporten kan het ook gebeuren dat iemand een hartstilstand krijgt, dan is het goed dat je weet wat je moet doen. Zit je op de voetbal- of tafeltennisvereniging, vraag dan ook je team- of clubgenoten om mee te doen. Deelname is nu nog gratis. Als de pot van het DAG project leeg is, niet meer. Dus meld je aan!

AED project
Plaatselijk Belang bekostigt dit uit het bedrag dat het dorp heeft ontvangen voor het DAG project, het omgekeerd inzamelen van afval. Een derde deel van dit bedrag is bestemd voor het AED-project.
Behalve het stimuleren van deelname aan de cursus door het vergoeden van de kosten, heeft Plaatselijk Belang ook een flyer gemaakt met alle AED locaties in Hoonhorst en omgeving en alle houders van de AED’s benaderd om zich aan te melden bij Hartslagnu. Zo weet de meldkamer van 112 waar de AED’s in de buurt zijn en kunnen zij via SMS mensen aangeven waar ze een AED apparaat op kunnen halen.


Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het sturen van een mail voor 29 september a.s aan info@pbhoonhorst.nl. Geef daarbij ook aan welke dagen je voorkeur hebben. Dan houden we hier rekening mee. Zodra er data bekend zijn, ontvang je meer informatie via de mail.

« Terug naar nieuws