Ontmoeten bij de open haard in Hoonhorst

Ontmoeten bij de open haard in Hoonhorst

Ontmoeten bij de open haard in Hoonhorst

Graag vragen wij uw aandacht voor het initiatief 'Ontmoeten bij de open haard in Hoonhorst' 

  “Ontmoeten bij de open haard in Hoonhorst”
­________________________________________________________

24 april 2017 start (bij voldoende deelname) de pilot: “ Ontmoeten bij de open haard“

Deze kerngerichte voorliggende voorziening is een dagbesteding zonder indicatie  voor kwetsbare burgers en ouderen met beginnende  pg problematiek (beginnende dementie) die langer thuis blijven wonen. En (over)belaste mantelzorgers (preventief) ondersteund en ontzorgd.  

In deze nieuwe vorm van welzijn werken Plaatselijk Belang Hoonhorst, Duurzaam Hoonhorst, Ouderenbond KBO, Zaal Kappers en Landstede Welzijn samen met als doel het welbevinden te bevorderen, kwetsbaarheid af te laten nemen, minder gebruik te maken van individuele geïndiceerde  ondersteuning, vermindering van isolement en het stimuleren van maatschappelijke participatie.

Door het project lokaal te organiseren wordt (eigen) buurtkracht aangeboord en kan er een steunend netwerk ontstaan voor kwetsbare inwoners  en ouderen.  

Door het organiseren en faciliteren van ontmoeting, ontspanning en beweging  wordt er een bijdrage geleverd aan de zelfredzaamheid en het welbevinden van zowel doelgroep, mantelzorgers als de sociale omgeving .

Getrainde vrijwilligers ontvangen scholing van 1 ochtend, waarin informatie wordt gegeven  over ziektebeelden rondom het ouder worden, houding van de  vrijwilligers, hoe om te gaan met deze doelgroep, stellen van grenzen etc. Zij voeren de begeleiding uit, met ondersteuning van Landstede Welzijn.

Organisatie

Landstede Welzijn Dalfsen

Doelgroep

Ouderen met beginnende pg problematiek en kwetsbare burgers die (nog ) zelfstandig in en rondom Hoonhorst wonen.

En behoefte hebben aan activiteiten , maar zijn nog niet toe aan (geïndiceerde) dagbesteding, of voelen zich niet(meer) thuis in het reguliere aanbod.  

 

(Over) belaste Mantelzorgers

Aanmelding

 

 

Door professionals /familie/netwerk bij  Landstede Welzijn gevolgd door huisbezoek van Ouderenadviseur  voor kennismaking en inventarisatie wat wensen en (on)mogelijkheden  van de deelnemers zijn.

Tijdstip/locatie 

Elke maandagochtend van 10:00 – 12:00 uur

Zaal Kappers Hoonhorst

Kosten/vervoer

-          kosten zijn €5, - inclusief koffie/thee

-          vervoer kan verzorgd worden.

Inhoud ochtenden

De vrijwillig(st)er zorgt voor een :

-          huiselijke sfeer

-          vermijdt de sfeer van prestatie/competitie

-          mogelijkheid tot persoonlijk “ 1op 1 contact” waarin de vraag/wens bezoeker centraal staat (  bijv. foto’s kijken , wandelen (voor)lezen , kleuren o.i.d.)

-          beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of vraagt een VOG aan

Interesse?

E-mail: mzandink@landstede.nl

Telefoon: 088-8508800

 

« Terug naar nieuws