Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

Duurzaam Hoonhorst doet weer mee aan een prijsvraag: de P-Nuts Awards. Dit is dé vak- en publieksprijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan lokaal opgewekte duurzame erergie-initiatieven. We hebben het project van de kringloop met snoeihout van eigen bodem dat gesnipperd wordt en na droging met de warmte van compost weer gebruikt wordt voor de houtgestookte dorpsCV om daar gemeenschappelijke gebouwen mee te verwarmen, aangemeld.

Deelnemers aan de awards zijn pioniers die aantonen dat duurzaam energie opwekken allang mogelijk is. Zij zorgen voor een schoner milieu, voor lokale werkgelegenheid en voor kennisopbouw over alternatieve energiesystemen en organisatievormen. Het winnen van een award is een erkenning van hun voortrekkersrol. Ook kunnen de winnaars met de award extra aandacht voor hun initiatief genereren.
Alle inzendingen komen in het P-NUTS boek te staan: dé gids langs lokale duurzame energie in Nederland. Dit boek delen we uit aan alle deelnemers en leden van Tweede Kamer commissie voor energie en milieu, de provincies, partners, bedrijven, instellingen en universiteiten.

Alleen projecten die al daadwerkelijk gerealiseerd zijn kunnen meedingen voor de award. Er is een jury van deskundigen die de projecten beoordeelt. Dit jaar  doen er 71 mee.

Duurzaam Hoonhorst is trots op alle projecten die met Hoonhorster hoofd en handen in en om Hoonhorst gerealiseerd zijn. Vandaar de aanmelding: wie weet gaan we er met de eer vandoor….

Naast de awards is het ook mogelijk een publieksprijs te winnen waar het Oranjefonds een geldbedrag voor beschikbaar stelt. Dit komt velen van jullie vast bekend voor. Voor de liefhebbers: kijk op onze site en breng je stem uit. Of ga naar www.Pnuts.nu, zoek project nr. 33 en stem….. Het project met de meeste stemmen wint.

« Terug naar nieuws