Slangen in Hoonhorst

Slangen in Hoonhorst

Slangen in Hoonhorst

Nadat we de afgelopen jaar diverse keren een slang in de tuin hebben waargenomen, was het ook dit jaar weer raak. We zaten afgelopen zomer op het terras en ineens kroop daar een slang over het gazon richting de vijver. Tijd om een fototoestel te pakken was er niet. Wel ging de slang de vijver door en aan de andere kant er weer uit. Zoeken op internet blijkt dat slangen best kleine vissen lusten en graag kikkers, nou die zijn er in overvloed in mijn tuin en rond de vijver.
Vanmorgen was het tijd om de composthoop weer eens om te zetten. Ineens kwam er een vreemd kluwen van wel 15 balletjes te voorschijn. In de eerste instantie dacht ik aan paddestoelen, maar omdat alles aan een elkaar zat heb ik het op de plaats laten liggen. een balletje was er losgeraakt.
Om er zeker van te zijn of het een soort paddestoel was heb ik die doorgedrukt en waarempel het bleken slangeneieren te zijn. Snel het fototoestel gepakt en de overige eieren voorzichting weer lekker warm onder de composthoop weggewerkt. Verder er niet met de handen aangezeten zodat we mogelijk volgend jaar een invasie van slangen in de tuin kunnen verwachten. De foto's van de slangen die zijn bijgevoegd zijn van 2 jaar terug bij dezelfde composthoop.
Een natuurliefheber in Hoonhorst met een eigen composthoop in de tuin. Neen niet alles in de groene container, daarmee verdwijnt alle leven uit je tuin. Wees selectief wat je in de groene container doet. Het leven in de tuin is niet alleen belangrijk voor slangen, maar denk ook aan de vogels die groenafval en compost in de winter hard nodig zijn. Ook zeker belangrijk als messtof in je tuin, anders ontstaat er armoede. Dus maak gerust een composthoekje in je tuin, je ziet dit resultaat.

« Terug naar nieuws