van DalfsenNet: Fantastische paardensport in Hoonhorst tijdens stormachtig weekend

van DalfsenNet: Fantastische paardensport in Hoonhorst tijdens stormachtig weekend

van DalfsenNet: Fantastische paardensport in Hoonhorst tijdens stormachtig weekend

HOONHORST – Vele ruiters en amazones hebben afgelopen zaterdag en zondag weer gestreden om de mooie prijzen die er te winnen vielen tijdens het concours van De Bergruiters in Hoonhorst. De paarden ondervonden op zaterdag middag hinder van het noodweer. Hierdoor moest de organisatie besluiten het concours stil te leggen vanaf ongeveer 5 uur. Door de fantastische inzet van alle leden en vrijwilligers lag het terrein er zondagmorgen weer prachtig bij en werd het een succesvolle dag voor iedereen met mooi weer.

Op zaterdag kwamen eerst de ponyruiters aan de start in de dressuur en het springen. Het was een sportief en gezellig gebeuren voor de deelnemers, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden die kwamen kijken.   In het B springen was er een 9e prijs voor Ruth Schilder en haar pony Big Star van De Bergruiters. Ook door andere kinderen van de omliggende verenigingen werden er diverse prijzen in de wacht gesleept. Vanaf ongeveer 3 uur kwamen de paardencombinaties aan de start. Vanaf ongeveer half 5 gooide het weer roet in het eten, waardoor de wedstrijd stilgelegd – en later afgelast moest worden.

Zondag ochtend vroeg waren er alweer vele leden en vrijwilligers actief om te zorgen dat het terrein er weer goed bij kwam te liggen. De organisatie stelde zich flexibel op door ruiters en amazones die zaterdag niet meer konden starten – alsnog de kans te geven om op zondag te starten. De zondag was een dag met wederom mooie sport. Er werd door De Bergruiters een aantal prijzen in de wacht gesleept. Jan Vreeswijjk behaalde een 4e prijs in de B dressuur en Jan Diepman wist diverse prijzen in het springen in de wacht te slepen met als hoogtepunt de winst in het Z springen met zijn paard Verity.

Het was de 79e keer dat De Bergruiters een concours organiseerde. Met name op zondag trokken veel mensen uit het dorp en de omgeving naar het concours toe waar het als vanouds weer een trefpunt va gezelligheid was. Ook de kinderen vermaakten zich opperbest in de zandbak en op het springkussen. Uitslagen zijn verder te vinden op www.wedstrijdplatform.nl

« Terug naar nieuws