Wat is er aan de knikker in Hoonhorst?

Wat is er aan de knikker in Hoonhorst?

Wat is er aan de knikker in Hoonhorst?

De zomer ligt helaas alweer achter ons en wat rest zijn de herinneringen aan de vele prachtige dagen. Het sproeifeest was als vanouds weer een hoogtepunt.

Op de zaterdag van dit evenement wordt traditioneel een gezellige markt gehouden waar veel mensen op afkomen en waar plaatselijk belang ook altijd met een stand van de partij is.

Dit jaar stond de 'wat is er aan de knikker-bak' centraal. Plaatselijk Belang zet zich met veel plezier in voor het dorp en terugkijkend op de afgelopen jaren kunnen we wel zeggen dat er heel veel is gerealiseerd. met de knikkerbak op de markt willen we input krijgen van de bewoners uit het dorp zodat we weten op welke onderwerpen we ons de komende jaren moeten richten.

Door knikkers te verdelen over een zestal laatjes konden de deelnemers aangeven wat ze belangrijk vonden Naast een vijftal vaste onderwerpen (buslijn 167, aansluiting Koelmansstraat - N35, veiligheid/inbraakpreventie, mobiele bereikbaarheid, hondenpoepoverlast) waaruit gekozen kon worden was er ook de mogelijkheid om een eigen onderwerp onder de aandacht te brengen. 

Dit heeft de volgende top 5 opgeleverd:

  1. mobiele bereikbaarheid (96 knikkers)
  2. veiligheid/inbraakpreventie (75 knikkers)
  3. buslijn 167 (68 knikkers)
  4. aansluiting N35 - Koelmansstraat (51 knikkers)
  5. hondenpoep overlast (29 knikkers)

Dit maakt duidelijk dat mobiele bereikbaarheid bij veel inwoners een heel belangrijk onderwerp is. ook veiligheid/inbraakpreventie scoren hoog. Maar ook de bereikbaarheid van het dorp met de auto en het openbaar vervoer mag niet vergeten worden. Bij de zelf aangedragen onderwerpen wordt duidelijk dat inwoners uit Hoonhorst ook de kwaliteit van de openbare ruimte belangrijk vinden. Deze uitkomsten van deze succesvolle actie worden door plaatselijk belang gebruikt bij de actualisatie van het meerjarenuitvoeringsplan. 

« Terug naar nieuws