WhatsApp-groep HoonhorstAlert van start!

WhatsApp-groep HoonhorstAlert van start!

WhatsApp-groep HoonhorstAlert van start!

Hoonhorst is gestart met de WhatsApp-groep HoonhorstAlert. Dit burgerinitiatief is een moderne vorm van buurtwacht die erop gericht is verdachte situaties te signaleren en te melden.  Het zorgt voor meer ogen en oren voor politie en andere toezichthouders. Burgers kunnen met de WhatsApp-groep zelf een groot gebied in de gaten houden.

In het Vechtdal zijn inmiddels al 125 WhatsApp-groepen actief. Deze zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie VechtdalAlert. Het Vechtdal is daarmee voor een groot deel afgedekt.

Bij een verdachte situatie die gemeld wordt in een WhatsApp-groep kan de beheerder deze doorzetten naar de WhatsApp-groep van VechtdalAlert waar alle beheerders in zitten zodat beheerders het bericht kunnen doorzetten.

Afgelopen week vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door VechtdalAlert voor alle beheerders. Daar werd door de politie aangegeven dat mede door de inzet van WhatsApp-groepen, het aantal woninginbraken behoorlijk is afgenomen. 

De Appgroep HoonhorstAlert wordt beheerd door Plaatselijk Belang Hoonhorst e.o.  De politie is erg blij met het initiatief. De wijkagent neemt bijvoorbeeld ook deel in deze WhatsApp-groep.

Wil je ook je steentje bijdragen aan het vergroten van de veiligheid en woon je in de kern of het buitengebied van Hoonhorst , meld je dan aan. Je moet dan natuurlijk wel beschikken over een smartphone met WhatsApp.

 

« Terug naar nieuws