Duurzaam Hoonhorst

Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

Maandag 21 Mei 2018

2e Pinksterdag Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

Maandag 21 mei - 2e Pinksterdag - organiseren Landschap Overijssel en By Mölle de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte. Met tal van leuke activiteiten op dit unieke landgoed.

Van 12.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom. Thema is verborgen verhalen. Ontdek de verhalen over Buitenplaats de Horte en over de unieke textielhistorie van Overijssel, vroeger en nu.

Er zijn twee wandelroutes uitgezet. Voor volwassenen is er een wandeling met verhalen. Voor kinderen is er een leuke knutselactiviteit en een beleeftocht met tal van leuke weetjes. Ook is er een excursie met een deskundige gids. Daarnaast kan je op het terras in de historische boomgaard een kopje koffie of thee drinken vanuit de Italiaanse koffiekar van Rheezer Kamer met taart uit de streek.

Excursies: 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Graag vooraf aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl of via 0529-401 731

Buitenplaats de Horte Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk cultuur- en tuinhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, 't Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang.

Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu. Adres: Buitenplaats De Horte: Poppenallee 39, 7722 KW DalfsenKijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl en www.bymolle.com

« Terug naar de agenda