Nieuws

Nieuws

 • Ledenvergadering Plaatselijk Belang 14 april

  Ledenvergadering Plaatselijk Belang 14 april

  Dinsdag 14 april a.s. is de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Hoonhorst en Omstreken om 20.00 uur bij Zaal Kappers. Naast de notulen van de vorige ledenvergadering, het verslag van de kascommissie, financieel jaarverslag van de… lees meer »

 • Ook leren reanimeren?

  Ook leren reanimeren?

  Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Wilt u ook leren reanimeren, geef uw naam door via het lees meer »

 • Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

  Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

  Duurzaam Hoonhorst doet weer mee aan een prijsvraag: de P-Nuts Awards. Dit is dé vak- en publieksprijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan lokaal opgewekte duurzame erergie-initiatieven. We hebben het project van de kringloop… lees meer »

 • Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

  Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

  In het eerste filmpje van Duurzaam Hoonhorst uit 2010 was hij al in beeld: de dorpsmoestuin. In de tussentijd is er wel over gesproken maar tot het echte spit-, schoffel- en oogstwerk kwam het nog niet. Er  zijn nu een aantal… lees meer »

 • Gasmeter Cyriacusschool wordt vervangen

  Gasmeter Cyriacusschool wordt vervangen

  Medio 2013 is de school geheel gezond en duurzaam gemaakt. Er zijn hiervoor allerlei technische maatregelen uitgevoerd. Op dit moment wordt er druk geschilderd om het geheel nog frisser en gezelliger te maken. Vanaf oktober 2014 zorgt… lees meer »

 • Bijeenkomst 'zinbeleving en ouder worden' op 13 februari

  Bijeenkomst 'zinbeleving en ouder worden' op 13 februari

  Op vrijdagmiddag 13 februari a.s. vindt de bijeenkomst plaats over ´Zinbeleving en ouder worden´ met Marinus van den Berg.

  In deze interactieve bijeenkomst leidt Marinus van den Berg het thema ´Ouder worden:… lees meer »

 • Koffieochtenden dorpshuuskamer gezellig en geslaagd!

  Koffieochtenden dorpshuuskamer gezellig en geslaagd!

  De inloop op de vrijdagochtend van de dorpshuuskamer is tot nu toe goed bezocht. De grote tafel met de stoelen eromheen zijn tot nu toe steeds allen bezet, er moeten zelfs stoelen bij gezet worden.

  De… lees meer »

 • Hoonhorst zegt anders DAG tegen afval

  Hoonhorst zegt anders DAG tegen afval

  Het is even opletten: het afvalophaalrooster van de Rova is met ingang van dit jaar veranderd. Niet alleen kleuren de straten van het Hoonhorster grondgebied op andere dagen blauw, oranje, grijs of groen, maar ook de ophaalfrequentie… lees meer »

 • Op pad met de warmtecamara

  Op pad met de warmtecamara

  Wij hebben in de periode van eind januari tot half februari een warmtebeeld camera van Buurkracht tot onze beschikking. Een aantal vrijwilligers gaat de komende tijd op pad met deze camera om een beeld te maken van de warmteverliezen… lees meer »

 • Dorpsdeelauto 13 januari bij RTVoost

  Dorpsdeelauto 13 januari bij RTVoost

  Op dinsdag 13 januari zendt RTVOost een reportage uit, op radio en TV, over de ervaringen van Duurzaam Hoonhorst met elektrisch rijden. Gerard Holterman, vaste vrijwillige chauffeur van de elektrische Hoonhorster dorpsdeelauto nam de… lees meer »