Nieuws

Nieuws

 • Plaatselijk Belang in de 'spotlight'

  Plaatselijk Belang in de 'spotlight'

  Sinds de afgelopen ledenvergadering op 14 april is de samenstelling van het bestuur van Plaatselijk Belang Hoonhorst e.o. gewijzigd. Aftredend waren Dennis Veneboer en Veronie Disselhorst, geinstalleerd als nieuw lid zijn Saskia… lees meer »

 • Nazomerse snuffelmarkt op het boerenerf

  Nazomerse snuffelmarkt op het boerenerf

  Zaterdag 5 september organiseert buurtvereniging “de Veldhoekers” de zevende editie van haar gezellige snuffelmarkt. Dit jaar op een andere locatie maar wel in hetzelfde gezellige, landelijke buurtje. Locatie dit jaar is… lees meer »

 • Hoonhorst in de boeken

  Hoonhorst in de boeken

  Onlangs togen onze penningmeester Jannet Kroes bijgestaan door voorzitter Timo Veen met een krat met ordners onder de arm naar de account voor de financiële controle van de projecten van Duurzaam Hoonhorst. De Provincie… lees meer »

 • Bij de kachel

  Bij de kachel

  De winter zit er inmiddels op. Vanaf oktober 2014 draaien de school en de Potstal geheel op de houtgestookte CV installatie. We hebben nu een half jaar kunnen monitoren op energiegebruik en installatiegedrag. Zowel op school als in de… lees meer »

 • In de dorpshuiskamer

  In de dorpshuiskamer

  Afgelopen vrijdag is de evaluatie geweest met de vrijwilligers van de dorpshuiskamer. We kunnen spreken van een succesvolle koffieactiviteit op de vrijdagochtend. Langzamerhand ontstaat er een vaste kern van bezoekers. De behoefte aan… lees meer »

 • Verder op pad met de dorpsdeelauto

  Verder op pad met de dorpsdeelauto

  De dorpsdeelauto rijdt nog steeds op de woensdagmorgen met markt- en koffieliefhebbers naar Raalte en weer terug. Behalve de weekmarkt in Raalte, rijden vrijwilligers ook om voor  mensen uit Hoonhorst naar verzorgingstehuizen,… lees meer »

 • Ledenvergadering Plaatselijk Belang 14 april

  Ledenvergadering Plaatselijk Belang 14 april

  Dinsdag 14 april a.s. is de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Hoonhorst en Omstreken om 20.00 uur bij Zaal Kappers. Naast de notulen van de vorige ledenvergadering, het verslag van de kascommissie, financieel jaarverslag van de… lees meer »

 • Ook leren reanimeren?

  Ook leren reanimeren?

  Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Wilt u ook leren reanimeren, geef uw naam door via het lees meer »

 • Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

  Prijsvraag: Hoonhorst gaat er weer voor!

  Duurzaam Hoonhorst doet weer mee aan een prijsvraag: de P-Nuts Awards. Dit is dé vak- en publieksprijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan lokaal opgewekte duurzame erergie-initiatieven. We hebben het project van de kringloop… lees meer »

 • Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

  Dorpsmoestuin: wie zetten de schop in de grond?

  In het eerste filmpje van Duurzaam Hoonhorst uit 2010 was hij al in beeld: de dorpsmoestuin. In de tussentijd is er wel over gesproken maar tot het echte spit-, schoffel- en oogstwerk kwam het nog niet. Er  zijn nu een aantal… lees meer »