Nieuws

Nieuws

 • Een toekomstbestendige bibliotheek in het Anjerpunt

  Een toekomstbestendige bibliotheek in het Anjerpunt

  Op maandag 6 juni is de bibliotheek Hoonhorst gesloten in verband met de verhuizing van het Parochiehuis naar het Anjerpunt (Kappers)! Vanaf donderdag 9 juni is de bibliotheek weer open en kan iedereen boeken lenen en brengen zonder… lees meer »

 • Nationale molendag bij Molen Fakkert Hoonhorst

  Nationale molendag bij Molen Fakkert Hoonhorst

  Op zaterdag 14 mei, tijdens de nationale molendag, heeft de Stichting Molen van Fakkert haar deuren van de molen geopend en de wieken versierd. Iedereen is van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze molen van 10.00 tot… lees meer »

 • Haakcafé Hoonhorst elke woensdagmiddag vanaf 14:00 uur geopend

  Haakcafé Hoonhorst elke woensdagmiddag vanaf 14:00 uur geopend

  Op 4 mei is het Haakcafe Hoonhorst aan de Koelmanstraat 23 (voormalig bouwbedrijf) geopend. Claudia Lubberts is daar elke woensdagmiddag vanaf 14:00 aanwezig om samen met u te haken en uitleg te geven over haakpatronen.

  Ook… lees meer »

 • De stand van de zon

  De stand van de zon

  Binnengekomen verzoek:
  “Ik zou graag van iedereen die in 2012 is begonnen met zonnepanelen en destijds wekelijks de stand doorgaf, de huidige stand willen weten. Hiermee kan vergeleken worden of de jaarlijkse opbrengst de… lees meer »

 • Verkeerslichten N35 bij Hoonhorst zijn aangepast

  Verkeerslichten N35 bij Hoonhorst zijn aangepast

  Van Dalfsennet: Afgelopen maanden hebben leden van Veilig Verkeer afdeling Dalfsen, samen met een verkeersdeskundige van Veilig Verkeer Nederland een onderzoek gedaan naar de klachten bij de verkeerslichten N35 nabij de afslag Hoonhorst… lees meer »
 • Mmmmmm…. dat is lekkerrrr!

  Mmmmmm…. dat is lekkerrrr!

  Vanaf 14 mei is Hoonhorst een eigen, exclusief en ambachtelijk broodje rijker. Onze dorpsvernieuwingsprijs is ingezet om een Hoonhorster broodje te ontwikkelen. Op 14 mei, de Nationale Molendag, is dit broodje voor het eerst te… lees meer »

 • Jury

  Jury

  Op 18 mei is het zover: dan komt de internationale jury van de Europese dorpsvernieuwingsprijs langs in Hoonhorst. Ze komen met een kleine delegatie kijken en luisteren naar het verhaal van Hoonhorst: waar een klein dorp groots in… lees meer »
 • Elektrisch vervoer?

  Elektrisch vervoer?

  De komende jaren zullen we steeds vaker elektrische auto’s gaan zien. In welk tempo is niet bekend, daar verschillen de experts over. Mogelijk al 1 miljoen in 2020 (over 4 jaar) volgens Technische Universiteit Eindhoven.… lees meer »

 • Project glasvezel buitengebied gemeente Dalfsen

  Project glasvezel buitengebied gemeente Dalfsen

  Glasvezel voor supersnel internet in het buitengebied van gemeente Dalfsen. Het lijkt nog steeds een beetje merkwaardig, alleen het gaat echt gebeuren als 50% van de inwoners en bedrijven in het buitengebied binnenkort “ja-zeggen”. De… lees meer »
 • Landgoedconcert 14 mei 2016 Huize Den Berg

  Landgoedconcert 14 mei 2016 Huize Den Berg

  De Quatre Tickets de Swing brengt Franse Jazz in de stijl van Django Reinhardt met zangeres Inge Alberts. In het ritme van de "Hotclub de France" en door het gebruik van akoestische gitaren en contrabas klinkt een swing waarbij u niet… lees meer »