Duurzaam Hoonhorst

Kunst en Fotografie: Lezing door Angel Pinxten

Maandag 13 Januari 2020

Anjerpunt Hoonhorst organiseert een lezingenserie over Kunst en Fotografie, waarin het vooral gaat over het kijken naar schilderkunst en naar foto’s. De lezingenserie wordt gegeven door Angel Pinxten uit Deventer, docent fotografie-, kunstgeschiedenis en fotograaf.

De eerste lezing was op maandagmiddag 28 oktober j.l. Deze ging over het ontstaan van de fotografie en de reactie van de schilderkunst daarop. Angel wist haar kennis op een prettige manier over te brengen.

De lezingen zijn ook afzonderlijk te volgen. De volgende lezingen zijn op de maandagmiddagen 25 november 2019 en 13 januari 2020, van 13.30 u – 15.30 u.

Op 25 november bespreekt Angel Pinxten de wisselwerking tussen fotografie en schilderkunst zowel in het verleden als in de huidige tijd. Tenslotte komen op 13 januari inspiratiebronnen van fotografen uit de schilderkunst en andere kunstvormen aan de orde. Voor wie graag zelf fotografeert geeft Angel foto-opdrachten mee, die je met een camera of met een mobiele telefoon kunt uitvoeren. De resultaten daarvan zal zij in de derde bijeenkomst bespreken.

Geïnteresseerden voor de lezingen kunnen zich aanmelden via info@anjerpunthoonhorst.nl. Voor de losse lezingen geldt een bijdrage van 12,50 euro per lezing (incl. koffie/thee). Voor de komende twee lezingen samen 22,50 euro (incl. koffie/thee).

« Terug naar de agenda