Dorpsdeelauto 13 januari bij RTVoost

Dorpsdeelauto 13 januari bij RTVoost

Dorpsdeelauto 13 januari bij RTVoost

Op dinsdag 13 januari zendt RTVOost een reportage uit, op radio en TV, over de ervaringen van Duurzaam Hoonhorst met elektrisch rijden. Gerard Holterman, vaste vrijwillige chauffeur van de elektrische Hoonhorster dorpsdeelauto nam de reporter mee op een ritje en vertelde over de -goede- ervaringen. Timo Veen lichtte kort de wens van Duurzaam Hoonhorst voor een tweede laadpunt toe. 

Op dit moment is er 1 laadpunt voor elekrtische auto's aanwezig in Hoonhorst. Dit laadpunt, geschikt voor 2 auto's, is veelal bezet. Om ook bezoekers met elektrische auto's een plaats te bieden waar hun elektrische auto kan worden opgeladen is een tweede laadpunt wenselijk.

De provincie Overijssel wil het gebruik van elekrisch rijden stimuleren en stelt een bijdrage beschikbaar voor de aanschaf van laadpunten. Deze moet door de gemeente worden aangevraagd. De gemeente Dalfsen wil hier in principe aan meewerken. Uitdaging zit hem in het vinden van een eigenaar/exploitant van het laadpunt en budget voor de resterende kosten van het laadpunt.

Leander Broere, kandidaat bij de provinciale statenverkiezingen voor de PvdA, gaf aan een provinciaal mobiliteitsbeleid wenselijk te vinden, waarbij ook in uitbreiding van laadpunten van elektrisch vervoer wordt voorzien. In Overijssel zijn op dit moment een hondertal laadpunten. Dat is erg weinig, zeker gezien de grootte van onze provincie. Voor het gebruik van elektrisch vervoer is een goed dekkend netwerk van laadpunten essentieel.

Gerard Holterman reed met de verslaggever en Leander voor opnames naar het laadpunt bij het station in Dalfsen. Daar werd een stukje van de problematiek rondom de laadpunten helder: eerst was het zoeken naar het punt en eenmaal gevonden bleken de P-plaatsen bezet door reguliere brandstofauto's, waardoor met moeizaam parkeren op stoep en in de berm nog net de auto aan het laadpunt gekoppeld kon worden......

Een uitgebreide reportage is dinsdag 13 januari te horen en te zien bij RTVoost.

« Terug naar nieuws