Expositie Teken-en Schildergroep Bellingeweer uit Dalfsen

Expositie Teken-en Schildergroep Bellingeweer uit Dalfsen

Expositie Teken-en Schildergroep Bellingeweer uit Dalfsen

Expositie  teken- en schildergroep Bellingeweer in Anjerpunt Hoonhorst

 

Van juli tot en met 31 augustus exposeert teken- en schildergroep Bellingeweer in de serie “Kunst uit het Vechtdal” in Anjerpunt Hoonhorst/zaal Kappers, Kerkstraat 7 in Hoonhorst. Geëxposeerd worden portretten in olieverf. Voor de deelnemers was dit een (eerste) kennismaking met deze techniek.

 

De vereniging “Bellingeweer” is in 1971 opgericht in ‘Huize Bellingeweer’ te Dalfsen. Vanaf de oprichting werkt de teken- en schildergroep volgens haar doelstelling “de teken- en schilderkunst te beoefenen, met elkaar te werken, elkaar te stimuleren en nieuwe ideeën op te doen. Dit onder deskundige begeleiding van een kunstschilder.” Destijds onder leiding van Han Douma uit Oudleusen, opgevolgd door Aly Schutte en vervolgens door haar zoon Eric Schutte. Tegenwoordig is Riët Stegehuis uit Zwolle de docente.

Naar aanleiding van een gezamenlijk thema maakt ieder groepslid een aantal werkstukken. Meestal wordt gewerkt met acryl- of olieverf. Tijdens de schilderavonden is er o.a. aandacht voor kleurgebruik, compositie, materiaaluitdrukking, perspectief, toon en voorstelling. De getoonde werken zijn gemaakt tijdens het laatste thema van het seizoen 2017/2018.

Bellingeweer oefent tweewekelijks op maandagavond in de A. Baron van Dedemschool te Emmen (Hoonhorst). Nieuwe leden zijn welkom, enige basisvaardigheden zijn wel vereist. Meer informatie: Yvonne Driessen: Yvonne@Kemminckhorst.nl 

Openingstijden expositie: dagelijks van 10.00 – 17.00u.

« Terug naar nieuws