leidingnet DorpsCv wordt gegraven

leidingnet DorpsCv wordt gegraven

leidingnet DorpsCv wordt gegraven

Vandaag, 25 maart, is het dan zover: er wordt gestart met het aanleggen van het eerste deel van het leidingnet voor de houtgestookte dorpsCV. De CV-installatie staat in de kelder van de Potstal. In een paar dagen tijd zal er een verbinding worden gemaakt tussen deze installatie en de basisschool St. Cyriacus.

Het trace wordt in 3 etappes aangelegd. Gegraven wordt er niet echt: de Hoonhorster firma Van Lenthe is (onder andere) specialist in bestuurbare boringen. Zij zorgen dat het grootste deel van het trace zonder graafwerk tot stand komt. Bovengronds wordt de bestuurbare boorkop onder de grond langs het gewenste trace gestuurd. Alleen op de haakse hoeken wordt een bescheiden geul gegraven. En nabij de Postal, waar op dit moment ook druk aan de dorpsCV gesleuteld wordt, zal gewoon gegraven worden: het buitenterrein is daar immers nog niet ingericht, dus past echt graven prima. De werkzaamheden zullen enkele dagen duren.

Bij school..Bij de school gaat de leding de hoek om..De buizen staan klaarhet beginpuntZo werkt hetDe boorkop en de afstandsbediening

« Terug naar nieuws