(Openbare) verlichting in je buurt

(Openbare) verlichting in je buurt

(Openbare) verlichting in je buurt

Als je aan onze gemeente denkt, heb je waarschijnlijk het beeld bij daglicht voor ogen. Maar 45% van de tijd is het donker en dan steken we het licht op voor de verkeersveiligheid, sociale veiligheid, om te sporten, om mooie zaken goed in beeld te houden enzovoort.

Nieuw beleidsplan

Wilt u weten hoe Dalfsen eruit ziet in de avond en de nacht? En welke keuzes de gemeente heeft gemaakt als het gaat om verlichting in de openbare ruimte? Kijk dan op www.dalfsen.verlichtinginbeeld.nl. In tekst, maar ook met erg veel beelden, wordt de conceptvisie gepresenteerd. De foto's tonen onder andere de rol van licht in de avond en in de nacht. Een kijkje waard!

Geef je mening

De gemeente Dalfsen besluit over de openbare verlichting langs straten, op pleinen, maar ook op industrie- en parkeerterreinen en is benieuwd naar de mening van inwoners en mensen die in de gemeente Dalfsen werken. 

De mening kan gegeven worden door, van 3 tot en met 23 februari, de online enquête in te vullen op www.dalfsen.verlichtinginbeeld.nl/enquete. De uitkomsten uit het onderzoek worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve beleidsplan. Eind 2016 neemt de gemeenteraad een besluit over het plan.

De gemeente is onder andere erg nieuwsgierig naar de mening over de verlichting in de eigen straat en de buurt. Maar ze krijgt ook graag te horen wat men vindt over de verlichting van anderen, zoals bedrijven, reclames, sportvelden en agrarische verlichting. De enquête kan anoniem ingevuld worden, maar er kan ook gekozen worden om de naam en het (email)adres achter te laten. In dat laatste geval is het mogelijk dat de gemeente naar aanleiding van de ingevulde enquête contact opneemt.

« Terug naar nieuws