Opening en Open huis Dorpshuuskamer

Opening en Open huis Dorpshuuskamer

Opening en Open huis Dorpshuuskamer

Het is zover: de dorpshuuskamer is klaar voor gebruik! Op vrijdagmiddag 12 december is er een officiële opening en zondag 14 december zal voor een ieder tijdens de kerstmarkt gelegenheid zijn de dorpshuuskamer te bezichtigen tijdens het open huis.

Inmiddels is er al proef gedraaid met een aantal werkgroepen voor vergaderingen en activiteiten en de eerste reacties zijn positief. 

Na de opening en het open huis zal de eerste activiteit georganiseerd worden op Kerstavond. Samen met de kerk zal er een broodmaaltijd georganiseerd worden na de nachtmis voor mensen die anders alleen naar huis gaan terwijl anderen volgens traditie met hun gezin aan tafel gaan voor een kleine feestelijke maaltijd.
Iedereen, van elke leeftijd, die zich geroepen voelt en het gezellig vindt, is van harte welkom.

Vanaf 9 januari 2015 starten we met een inloop-koffieochtend. Elke vrijdagochtend bent u van harte welkom van 10 tot half 12 om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Tijdens deze koffieochtenden hopen we ook ook af en toe mensen te ontmoeten die een kopje koffie mee komen drinken zoals de verpleegkundige van Carinova, bestuursleden van de KBO, Landstede welzijn, mensen vanuit de werkgroepen van de kerk, werkgroep Zorg van Duurzaam Hoonhorst, enz.
Voor deze koffieochtenden hebben zich inmiddels al vrijwilligers aangemeld, maar we zijn nog op zoek naar meer vrijwilligers die voor de koffie willen zorgen. Zij kunnen zich tijdens de open dag aanmelden bij de dorpshuiskamer.

Vanuit de werkgroep Zorg van Duurzaam Hoonhorst is in de voorbereiding van dit project al nagedacht over en onderzocht wat de behoeften zijn en daar willen we nu samen met Hoonhorst vorm aan geven. De dorpshuuskamer is onderdeel van het kulturhus en dat betekend dat de programmering ook daaronder zal vallen. Ieder dak van het kulturhus heeft zijn aandachtsgebied en dat van de dorpshuuskamer zal voornamelijk gericht zijn op ouderen. Maar ook andere generaties kunnen deze gezellige ontmoetingsplek  bezoeken, en met hun oudere dorpsgenoten optrekken. De kerk is officieel eigenaar van de ruimte en Duurzaam Hoonhorst heeft er de dorpshuuskamer gerealiseerd. Iedereen in en om Hoonhorst is er van harte welkom. Zodra het reserveringssysteem van het Kulturhus klaar is, kan daarmee, naast de andere ruimtes onder de daken van het Kulturhus, ook de dorpshuuskamer gereserveerd worden.

We zien jullie allemaal graag de 14de december tijdens het open huis!! …. om elkaar te ontmoeten, samen te zijn en gemeenschappelijk te brainstormen over wat de dorpshuuskamer nog meer kan gaan betekenen.

« Terug naar nieuws