Oproep!

Oproep!

Oproep!

Oproep.

Beste dorpsgenoten,

Helaas zijn de vooruitzichten om weer volop leuke dingen te gaan doen, feestjes te houden en elkaar eens een klopje op de schouder te geven, niet erg positief. Vooralsnog, hopelijk.

Er is wel één en ander te doen, maar het houdt allemaal niet over. Zeker niet als je verdrietig, bedroefd of ziek bent. Of je gewoon een beetje alleen voelt af en toe. Eigenlijk kunnen wij onszelf het beste helpen, door een extra beroep te doen op onze eigen creativiteit en onze netwerken om ons heen, om leuke dingen te bedenken waardoor we toch het plezier en de saamhorigheid die bij het leven horen kunnen beleven.

Enkele mooie voorbeelden zijn voorbijgekomen, zoals het organiseren van een (whisky)proeverij en er werden bosexcursies georganiseerd. Maar helaas is ook dat op dit moment niet mogelijk. Gelukkig kun je nog steeds naar buiten om te wandelen, fietsen, hardlopen of gewoon even een klein rondje keuvelen of hangen op de stoep om een praatje te maken met een buur, vriend(in) of voorbijganger. Vooral dat praatje, dat is belangrijker dan je denkt, zeker als dat een van de weinige praatjes is die jij of je gesprekspartner op een dag maakt.

Wij willen een oproep doen aan alle inwoners van Hoonhorst en omgeving om praatjes te maken en op het moment dat de “coronaregels” weer wat meer toelaten, binnen de verantwoordelijkheden die covid19 met zich meebrengt, iets voor anderen te organiseren. Misschien kun je eens de boer op, een onverwachte open tuindag, een kijkje nemen in de keuken van….., een lekker potje jeu de boules op een veldje, een puzzeltocht of fietsroute. Laat je niet kisten door de bewegings- en afstandsbeperkingen die gelden, maar neem ze op in je activiteit en zie het als een hobbeltje dat is weg te nemen, om toch aandacht voor elkaar te kunnen hebben en die leuke dingen te doen die je graag wilt doen. De dorpsquiz is uitgesteld, maar niemand houdt je tegen om een buurtpuzzel bij elkaar in de bus te stoppen. Laat je fantasie de vrij loop, wellicht hoe gekker hoe beter, want dat is ontzettend goed voor de lachspieren, en u weet: lachen is gezond!!

En hoe maak je nu lokaal bekend dat je iets wilt doen? Het dorpsblad misschien, of anders even het Plaatselijk Belang benaderen, zodat die het (volgens uw wens) via social media en website kunnen bekendmaken.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

Plaatselijk Belang Hoonhorst e.o.

« Terug naar nieuws