Studenten Deltion College ontwikkelen unieke chocoladetruffel voor Anjerpunt Hoonhorst

Studenten Deltion College ontwikkelen unieke chocoladetruffel voor Anjerpunt Hoonhorst

Studenten Deltion College ontwikkelen unieke chocoladetruffel voor Anjerpunt Hoonhorst

Deltionstudenten van de opleidingen Bakkerij & Patisserie hebben een unieke chocoladetruffel ontwikkeld voor Stichting Anjerpunt Hoonhorst. Dit was een enorm leerzaam project waarbij studenten het Hoonhorster Klapmutsje, een vlierbloesemlikeur dat het Anjerpunt verkoopt, verwerkt hebben in een chocoladetruffel. Mocht je benieuwd zijn naar deze bijzondere truffel, kom dan op maandag 8 juli naar het Deltion College om deze te proeven tijdens de officiële lancering!

Begin dit jaar zijn de studenten van start gegaan met het ontwikkelen van de truffel. "Allereerst maakten we een bonbon waarin we een klein beetje van de likeur verwerkten. Hierin kwam de smaak van de likeur alleen nog niet duidelijk naar voren." aldus een Deltionstudent. Vervolgens hebben de studenten geëxperimenteerd met verschillende vormen, samenstellingen en ingrediënten. Uiteindelijk werd het een chocoladetruffel met een subtiele vlierbloesemsmaak. De chocoladetruffel, bestaande uit melkchocolade, room en het Hoonhorster Klapmutsje, beschikt over een roze buitenkant gemaakt van roze poedersuiker. Deze kleur komt overeen met het logo van het Anjerpunt Hoonhorst.

Benieuwd naar hoe de studenten Bakkerij en Patisserie deze chocoladetruffels maken? En wil je ze zelf komen proeven? Kom dan op maandag 8 juli naar het Deltion College! Om 10:00 uur vindt de officiële lancering van de truffel plaats op de eerste etage van Gebouw Wit, ruimte 1.001. Ook kun je dan een kijkje nemen in de bakkerij/chocolaterie.

« Terug naar nieuws