U I T N O D I G I N G    voor inwoners van Hoonhorst en omgeving

U I T N O D I G I N G voor inwoners van Hoonhorst en omgeving

U I T N O D I G I N G    voor inwoners van Hoonhorst en omgeving

Op vrijdag 20 maart wordt schuilhut “De Kapelle” op de hoek van de Koelmansstraat/Molenhoekweg, officieel geopend. Ook vindt op die datum aan de Papenallee de onthulling van een steen met tekst plaats, die het ontstaan van de Papenallee weergeeft.

Met veel genoegen nodigt de Historische Werkgroep Hoonhorst de inwoners van Hoonhorst en andere belangstellenden uit om op zaterdag 21 maart van 13.30 uur tot 15.00 uur schuilhut “De Kapelle” te komen bekijken. Stan Fritschy, de verhalenverteller die ook het verhaal van Dalfsen heeft gemaakt, zal om 14.00 uur informatie presenteren over de geschiedenis van de Twentseweg en de oude Koningsweg.

Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid is er op zaterdag 21 maart voor de volwassenen eenmalig vervoer vanuit Hoonhorst geregeld met een paardentram voor maximaal 40 personen. De paardentram vertrekt om 13.00 uur vanaf het Kerkplein naar de schuilhut en gaat rond 14.30 uur weer terug naar het Kerkplein. Voor dit speciale vervoer geldt: vol = vol. Mocht dat het geval zijn, dan worden belangstellenden verzocht om met eigen vervoer naar de schuilhut te komen.

De Kapelle

De prachtige houten schuilhut is naar historisch voorbeeld gereconstrueerd en gebouwd door de vakmensen van Hartkamp Bos en Landschap. De schuilhut staat op grond van Landschap Overijssel, op funderingspalen van Bentheimer zandsteenblokken. De dakafwerking met een onderlaag is door Serco Lemelerveld gemaakt en de sedum beplanting is aangebracht door Reusken hoveniers. De bewegwijzering op de Bentheimer zandsteen is beschikbaar gesteld door de gemeente en voorzien van tekst geleverd door Alvasi Nieuwleusen.

DNA                                                                                                                                           

De Historische Werkgroep Hoonhorst wil door het plaatsen van de schuilhut het DNA van Hoonhorst zichtbaar en beleefbaar maken voor inwoners en passanten. Door informatie te geven over deze belangrijke historische handelswegen uit het verleden, krijgen inwoners de kans om zich te verbinden met hun eigen geschiedenis en willen de initiatiefnemers betrokkenheid creëren met de geschiedenis van het dorp. Hiermee past de schuilhut binnen het Cultuurprofiel Erfgoed, dat de gemeente met als titel ‘DNA van Dalfsen’ heeft afgesloten met de Provincie Overijssel.

Namens de Historische Werkgroep Hoonhorst en de werkgroep DNA,

Wim Schrijver, Herman van der Vegt, Jolanda Roord en Myrthe Assink (Hoonhorst 250) 

« Terug naar nieuws