Waterspeelplaats Hoonhorst op ludieke wijze geopend

Waterspeelplaats Hoonhorst op ludieke wijze geopend

Waterspeelplaats Hoonhorst op ludieke wijze geopend

Donderdagmiddag om 14:00 uur stonden de leerlingen van de Sint Cyriacusschool in Hoonhorst lekker in het zonnetje op het schoolplein te wachten op de officiële opening van de nieuwe waterspeeltuin. De voltrekking van de openingshandeling werd na enige vertraging uitgevoerd door een eigenaardig koppel dat zich voordeed als “de burgemeester” en diens vrouw. Na een korte toespraak werd een groot hangslot van het hek gehaald waarna de kinderen de nieuwe speelplek konden betreden. Na een kort verhaaltje over de werking van de pomp door Evert Jan Hof van Duurzaam Hoonhorst, was het Alieke Lankhorst uit groep 3 die als eerste de waterpomp bediende en het water door de houten goten liet stromen. De aanwezig kinderen vonden dat ze nu wel lang genoeg hadden gewacht en begonnen direct met spelen.


Initiatiefnemers tevreden

De totstandkoming van de waterspeelplaats is een bijzondere samenwerking tussen Café Restaurant Zaal Kappers, BSO Smurfplanet, de St. Cyriacusschool en Duurzaam Hoonhorst, waarbij de laatste partij voor de financiering heeft gezorgd. De grond voor de waterspeelplaats is ter beschikking gesteld door de eigenaren van Zaal Kapper: Jean en Karin Huitink. De BSO en school zorgen respectievelijk voor het onderhoud en de verplichte jaarlijkse keuringen. Natuurlijk zullen deze partijen er ook met veel plezier gebruik van gaan maken. Daarnaast is de waterspeelplaats ook vrij toegankelijk vanaf het aangrenzende molenterrein waar momenteel ook de laatste hand aan wordt gelegd. Tevens is er een paadje aangelegd om naar het schoolplein te kunnen lopen.

Bijna niets te wensen over

Om er voor te zorgen dat er nog lang van de waterspeelplaats gebruik kan worden gemaakt zijn er duidelijke afspraken gemaakt tussen de vier initiatiefnemers. Daarnaast heeft Plaatselijk Belang Hoonhorst € 1500,- gereserveerd voor eventuele extra onderhoudskosten. De initiatiefnemers hebben dan ook bijna niets te wensen over. Alhoewel een bankje of picknickset nog wel op hun verlanglijstje staat.

« Terug naar nieuws