Leer zelf reanimeren

Leer zelf reanimeren

Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Wilt u ook leren reanimeren, klik op de button rechts op deze pagina en vul het formulier in. U krijgt dan bericht als er weer een reanimatiecursus in Hoonhorst gegeven wordt.

Als Plaatselijk Belang Hoonhorst vinden wij het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen kunnen reanimeren. Daarom betalen wij de kosten van deze cursus als u in Hoonhorst of omgeving woont. Ook de jaarlijkse  herhalingsles vergoeden wij voor mensen die zich opgeven voor het SMS-alert van Hartslagnu.

De cursus bestaat uit 2 avonden van 2 uur waarin u uitleg krijgt en door oefening op een pop leert hoe u moet reanimeren en hoe u daarbij de AED kunt gebruiken.

De reanimatielessen vallen onder de verantwoordelijkheid van EHBO vereniging Hoonhorst-Dalfsen.

Ook voor jongeren

Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Vooral jongeren roepen we op om deel te nemen aan de cursus. Tijdens het sporten kan het ook gebeuren dat iemand een hartstilstand krijgt, dan is het goed dat je weet wat je moet doen. Zit je op de voetbal- of tafeltennisvereniging, vraag dan ook je team- of clubgenoten om mee te doen.

AED project

Plaatselijk Belang bekostigt de kosten van de cursus uit het bedrag dat het dorp heeft ontvangen voor het DAG project, het omgekeerd inzamelen van afval. Een derde deel van dit bedrag is bestemd voor het AED-project.

Behalve het stimuleren van deelname aan de cursus door het vergoeden van de kosten, heeft Plaatselijk Belang ook een flyer gemaakt met alle AED locaties in Hoonhorst en omgeving en alle houders van de AED’s  benaderd om zich aan te melden bij Hartslagnu.  Zo weet de meldkamer van 112 waar de AED’s in de buurt zijn en kunnen zij via SMS mensen aangeven waar ze een AED apparaat op kunnen halen. 

Vergoeding kosten herhalingslessen reanimatie

Wanneer u de reanimatiecursus heeft gevolgd  krijgt u elk jaar een oproep voor deelname aan de herhalingsles. We hopen dat u deze herhalingslessen gaat volgen, zodat u uw kennis en vaardigheid om te reanimeren behoudt. Ook kunt u zich aanmelden als hulpverlener bij het SMS alertsysteem via www.Hartslagnu.nl.  Voor inwoners die zich aanmelden of aangemeld hebben als hulpverlener bij Hartslagnu stelt Plaatselijk Belang een vergoeding beschikbaar voor de herhalingsles.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die in Hoonhorst of omgeving woont, de cursus reanimeren heeft gevolgd en ingeschreven staat voor het SMS alertsysteem, kan een vergoeding van de herhalingsles aanvragen, mits hij/zij niet op een andere manier de kosten vergoed krijgt. Er zijn ziektekostenverzekeringen, die de kosten voor het volgen van een reanimatiecursus vergoeden. Bij uw ziektekostenverzekering kunt u navragen of dat bij u het geval is. Ook zijn er mensen, die de herhalingsles via het werk kunnen volgen en waarvan de werkgever de kosten voor zijn rekening neemt.

Hoe vraagt u de vergoeding aan?

Vraag een aanvraagformulier vergoeding reanimatiecursus aan door een mail te sturen naar info@pbhoonhorst.nl of via het contactformulier op de website.  U kunt het formulier ook opvragen bij de penningmeester van Plaatselijk Belang, Andre Hurink

Hoe meldt u zich aan voor het SMS alert van Hartslagnu.nl?

U gaat naar www.Hartslagnu.nl .  Vanaf de homepage  kunt u gelijk door naar het scherm  “aanmelden-inloggen hulpverleners” .