Hoonhorst

Toerisme en recreatie

Hoonhorst is gelegen in het prachtige Vechtdal en Salland is HET startpunt voor een prachtige wandeling of fietstocht. In het Anjerpunt, Kerkstraat 7, vindt u alle informatie daarover en voorbeelden van mooie wandelingen en fietstochten. Het Anjerpunt is dagelijks geopend.

Waar u Hoonhorst ook verlaat, u staat midden in de natuur. De prachtige bossen, weilanden of natuurgebieden voor iedereen wat wils. Rust en ontspanning u vindt het in Hoonhorst. De Mataram, De Horte of De Aalshorst u bent er voordat u het weet. Van de Aalshorst naar het Sterrenbos voor een kopje koffie bij Restaurant Het Boskamp, midden in het sterrenbos bijvoorbeeld. Of een wandeling naar de Vecht en Vechterweerd, door de Marshoek, met onderweg een theetuin (Boerhoes).

Ook kunt u kennismaken met Hoonhorst door het belevingsspel Tezz en de Tijdgeest te spelen: u gaat met een iPad op stap en onderweg leert u van alles over Hoonhorst en omgeving én u helpt Tezz met het verslaan van de tijdsgeest. Een wandeling van ongeveer 2,5 km, rolstoeltoegankelijk en de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Leuk voor de hele familie! Te huur bij het Anjerpunt (tegen contante betaling.

Wanneer u weer terug bent in Hoonhorst neemt u een kijkje bij de Kerk, bij de Molen van Fakkert, neemt u plaats aan de leestafel in het Anjerpunt, bekijkt de expositie van kunstenaar uit het Vechtdal in het Anjerpunt/zaal Kappers en/of de expositie in de Molenschuur (op zaterdagmiddag) of neemt u een kopje koffie of borrel op het terras bij Zaal Kappers of bij de haard. U kunt vast terug kijken op een mooi dagje uit in ons prachtige Hoonhorst.

Lunch- en dinermogelijkheden bij CRZ Kappers, restaurant het Boskamp, of bij restaurant de Witte Gans. Overnachtingsmogelijkheden bij: Camping het Starnbosch, B&B Zwaluwhof, Camping/theetuin/B&B Boerhoes, B&B Hof van Lenthe, B&B 't Witte Huis of Lenthe Farm B&B.