Hoonhorst

Verenigingen

Carnavalsvereniging de Hoonhakkers

Carnavalsvereniging de hoonhakkers is opgericht in 1977. Naast carnavalvieren doen zij nog veel meer. Zo organiseren zij ieder jaar het Dorpspleinfeest in samenwerking met Café Restaurant Zaal Kappers.
Onze vereniging telt ruim 35 leden die ieder jaar met veel enthousiasme weer een mooi carnavalsfeest organiseren. De laatste jaren hebben ze altijd een bepaald thema tijdens carnaval, waar de kleding, optocht en zaalversiering op worden aangepast. Zo gingen ze in 2007 met z'n allen Après Skiën en hielden we in 2008 het tegenovergestelde daarvan; een Beach party. In 2009 werd alles en iedereen enorm Bling Bling en in 2010, ons jubileum jaar, was alles Typisch Hollands. In 2011 stond alles in het teken van 'Geklungel in de Jungle' en dit jaar gingen we terug naar de tijd van 'peace' en 'make love not war' want het thema was "Don't worry be hippy".

EHBO Vereniging Hoonhorst

In 1969 werd de EHBO vereniging Hoonhorst – Dalfsen officieel opgericht. Zei startten met 17 cursisten (de zgn. EHBO’ers van het eerste uur). De ARBO speelde indertijd nog geen enkele rol. De vereniging groeide gestaag tot een volwassen vereniging.
Met name de afgelopen decennia kregen we te maken met een toenemende betrokkenheid vanuit de ARBO-regelgeving. Veel evenementen moesten worden voorzien van hulpverleners (EHBO’ers).
Door het toenemende aantal evenementen legde dat een zware wissel op onze vereniging.
Tegenwoordig heeft EHBO Vereniging Hoonhorst-Dalfsen er een mobiele hulppost bij, een omgebouwde ambulance die nu dient als mobiele hulppost bij verschillende evenementen zoals de blauwe bogen dagen,motorcross en de wandel4daagse.

Buurtvereniging Tempelhof

Buurtvereniging Tempelhof organiseert jaarlijks ook veel activiteiten waaronder de pinksterwandeling die jaarlijks georganiseerd word, en waar vele wandelaars jaarlijks aan mee doen.

Historische werkgroep Hoonhorst

De werkgroep is onderdeel van de Historische Kring Dalfsen. Hoonhorst heeft een rijke geschiedenis, er is gelukkig al veel vastgelegd door plaatsgenoten. De werkgroep zal deze kennis bundelen en nieuw onderzoek opstarten.
Ze besloten zich vooral bezig te houden met het goed in de gaten houden welke veranderingen in ons dorp en omgeving plaatsvinden (bijvoorbeeld door foto’s te nemen van boerderijen die afgebroken zullen worden en de geschiedenis van die boerderij zoveel mogelijk op te schrijven) en het vastleggen van kennis die overal verspreid bij Hoonhorsters aanwezig is.

Jeugdsoos

De Jeugdsoos is een niet meer weg te denken vereniging uit de Hoonhorster samenleving. Al jarenlang organiseert zij activiteiten voor de jeugd vanaf 12 jaar. Dankzij de vele vrijwilligers die al sinds de oprichting zich actief inzetten voor deze vereniging, zijn nog steeds alle activiteiten succesvol te noemen en mag Hoonhorst trots zijn dat een vereniging als deze nog bestaat.

KBO Hoonhorst

De KBO is Nederlands grootste ouderenorganisatie. De afdeling Hoonhorst heeft meer dan 100 leden. De KBO behartigt de belangen en interesses van ouderen. Zo organiseren zei ook vele activiteiten als fietsen,volksdansen, en koersbal.

Klaverjasvereniging

Klaverjasvereniging Hoonhorst organiseert veel marathons met andere plaatsen zoals Raalte, Dalfsen en Berkum. Zo werden er vele marathons gehouden in het potstal te Hoonhorst.

Oranje vereniging

De Oranje vereniging organiseert met Koningsdag diverse activiteiten (kinder- en jeugdspelen en dorps BBQ) in het dorp voor jong en oud.

Toneelvereniging Kolde’r

Kolde’r werd eind 1986 opgericht en in het voorjaar van 1987 traden ze al voor het eerste op in zaal Kappers te Hoonhorst.

Zij Actief

Zij actief is een landelijke vrijwilligers organisatie, van en door vrouwen. ZijActief Nederland is een federatie met vier lidorganisaties, Zijactief Brabant zuidoost, Gelderland, Overijssel en utrecht.