Hoonhorst

Sportverenigingen

Voetbalvereniging VV Hoonhorst

 Voetbalvereniging Hoonhorst is een vereniging met rond de 300 leden en heeft haar thuisbasis De Potkamp aan de Kerkstraat. Vanuit de traditie is het een zondagvereniging waarbij het eerste elftal (mannen) in de 4e klasse speelt.

In het seizoen 2020/2021 zijn er 4 teams (mannen) op de zondag actief en 1 team (7x7 competitie) op de vrijdag. De vrouwen voetballen sinds 2018 in een samenwerkingsverband (JCHW) met VV Wijthmen afwisselend in Hoonhorst en Wijthmen. Er zijn 1 zaterdagteam (11-tal) en twee 7-tallen actief.

Met de jeugd is er sinds de eeuwwisseling een samenwerking met VV Wijthmen. Deze goedlopende samenwerking is ontstaan in een tijd toen het aantal jeugdleden fors afnam bij beide verenigingen.
Afwisselend trainen en spelen de jeugdleden in Hoonhorst en Wijthmen. 
In september 2020 is op het sportpark het eerste hybride trainings- en wedstrijdveld van Overijssel en zelfs Noord-Nederland geopend. 
 www.vvhoonhorst.nl

Rijvereniging de Bergruiters

Rijvereniging De Bergruiters is opgericht in 1935.

De Bergruiters organiseren jaarlijks het pony en paardenconcours in Hoonhorst. De ruiters en amazones van de eigen vereniging komen in de ring voor een dressuurproef of het springen. Uiteraard komer er ook deelnemers van buurtverenigingen en deelnemers die een flinke reis achter de rug hebben in Hoonhorst de ring in. Hierbij strijden zij om een mooi geldbedrag, een deken of de bekende onderscheidingen die op het hoofdstel van het paard worden bevestigd. Het concours van 2012 zal dit jaar plaatsvinden op 28 en 29 juli.

Tennisvereniging ’t Melkhuussie

Tennisvereniging ’t Melkhuussie is ontstaan uit een idee van Simon Butink, Jan Disselhorst en Brigitta Kroes.

In 1995 namen zij het initiatief de mogelijkheden voor een tennis vereniging in Hoonhorst te bekijken en de bewoners hiervoor actief te krijgen. In 1997 zijn de tennisbanen in gebruik genomen. Sindsdien is de vereniging opgebloeid tot één van de grootste sportverenigingen in Hoonhorst met ongeveer 150 seniorleden en 10 jeugdleden. Op sportpark de Potkamp liggen twee kunststofgras tennisbanen met verlichting waar het hele jaar door op gespeeld kan worden en ons clubhuis is uitgegroeid tot een comfortabele kantine. Zonder de hulp van de vrijwilligers die Hoonhorst rijk is en diverse plaatselijke sponsoren was dit nooit mogelijk geweest. www.melkhuussie.nl
Naast het gebruik van de 2 kunststofgras banen hebben de leden ook de mogelijkheid om te tennissen op het blauwe kunststofgras van het Multiveld. Dit Multiveld wordt gedeeld met de voetbal.

Tafeltennisvereniging TTV Hoonhorst

De Tafeltennisvereniging Hoonhorst bestaat al meer dan 40 jaar. Het was in 1968 Piet Geurts die de vereniging oprichtte. Vrijwel iedereen kan van het tafeltennisvereniging Hoonhorst lid worden, er zijn verschillende teams, van junioren tot volwassen en van heren tot dames teams. www.ttvhoonhorst.nl